DemoturerNanchang er en herlig blanding av veteranfly og krigsfly. Flyet flys med fallskjerm, og har den særegne
lukta som gamle militærfly og biler har. Dette kan vel beskrives som en blanding av lær, olje og bensin....
 
Når du nærmer deg maskinen, vil du se at den er STOR. Forsenkede nagler og glatte flater lover stor hastighet, og spantene sitter tett, dette er en solid maskin som er konstruert for å tåle juling i det kinesiske forsvaret. Understellsleggene er av typen "trailing link" med svært myk fjæring. Flyet tåler meget harde landinger med dette understellet, men mykheten gjør flyet krevende å takse. Klarer man å takse dette flyet pent, klarer man å fly det!
 
Når du setter deg inni maskinen, er det imidlertid ingen tvil om hvor og når, og til hva flyet er designet. Et virvar av ukjente instrumenter, mange med tekst på kinesisk, gjør  det krevende å holde full oversikt for uvante piloter og ikke-piloter.  Start av motor foretas med trykkluft fra en flaske i bakkroppen, og motoren har en typisk, brummende lyd svært ulik dagens småflymotorer. Likeledes, når flyet takser vil man legge merke til at bremsene styres av lufttrykk . Vel i lufta heves understellet opp ved hjelp av trykkluft. Legg merke til hvordan flyet askelererer når hjulene er trukket inn, dette er takket være de gode aerodynamiske ytelsene.
 
I landingen vil du observere at piloten holder rundt 150 km/t, og selve landingen med  høy nese foregår i 120 km/t. Flaps vil brukes kun i siste del av finalen, dette er mer en brems enn en flaps, og fører til markant nese-opp tendens. 
 
Unn deg en tur i en meget eksotisk warbird! Det finnes bare fem eksemplarer i Europa.
 
Red Star Squadron har som mål å fremme flyging og flyhistorie, og har anskaffet maskinen for å oppnå dette blant et bredere publikum enn de som allerede flyr selv. 
Organisasjonen tar selvkost for turer (det vil si at organisasjonen ikke tjener penger på turene). Det sier seg imidlertid selv at passasjerer må være med på å betale utgiftene for turen! Vi tilbyr standard en 30-minutters tur, og det følger da med klistremerker og T-skjorte med! En grundig briefing før turen og etter tilbys. Vi inkluderer også acroflyging (loop, roll etc) om dette ønskes. Totalprisen for denne opplevelsen er 3000 NOK.

Flyet er stasjonert på Kjeller Flyplass ved Lillestrøm.
 
Ta kontakt med bookingansvarlig for å avtale tid for flyging. Kontaktinfo finner du her.
 
 
 
 
 
Comments